Tesztoszteron szint fokozása

2022. 02. 19.

Fokozd a tesztoszteron termelésed természetes módon

A tesztoszteron a testépítés és erősportok szempontjából kétségkívül az egyik legfontosabb hormon, hiszen kulcsszerepet játszik az erő és izomtömeg növelésében, a megfelelő állóképességben, a regenerációban, valamint a fiatalos anyagcsere megőrzésében.

Nem csoda tehát, hogy minden atléta szeretné hosszú távon is a lehető legmagasabban tartani a tesztoszteron szintjét, - aminek érdekében próbálnak mindent megtenni, bevetni – csak egy fontos dologról feledkeznek meg a legtöbben - a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásról.

Az alvás olyan a szervezet számára, mintha minden este megnyomnád a számítógépeden az újraindítás gombot. Ilyenkor a test megújul, a hormonok termelése optimalizálódik, a regenerálódás veszi át a főszerepet.

Férfiak esetében a tesztoszteron éjjel, a mély alvás ciklusában termelődik elsősorban. Ennek okán nem meglepő az a tény, hogy a rossz minőségű és/vagy kevés alvás negatívan befolyásolja a tesztoszteron termelését, a jó és elegendő mennyiség pedig épp ellenkezőleg, növeli azt. A különbség jelentős, – akár kétszer annyi tesztoszteront is termelhetnek a „jó alvó” férfiak a „rossz alvókhoz” képest.

Sportolók esetében napi 7-8 óra, élsportolóknál pedig 9-10 óra alvás tekinthető optimálisnak, - azonbanaz időtartam mellett, a minőség is legalább ugyanannyira fontos.

Ha szeretnél javítani az alvásod minőségén, az alábbi alváshigéniai szabályok betartását javasoljuk:

  • Az ébredés és a lefekvés mindig megadott időben történjen.
  • Késő délután vagy esti edzés esetén kerüld a kávét vagy a magas koffein tartalmú energizálókat, és hagyatkozz inkább a stimulánsmentes formulákra, mint az ALL AMINOS.
    Az ALL AMINOS termékünk egyedi összetevőinek kombinációját úgy alkottuk meg, hogy minden olyan aminosavat tartalmazzon, amire az izomépítéshez és a nagyobb teherbíráshoz szükséged lehet. Cukor és gluténmentes igy szálkásítás során is bátran alkalmazhatod.
  • Lefekvés előtt egy-két órával kerüld a technikai kütyük használatát, vagy legalább állíts be az elektronikai eszközeiden kékfény-szűrő programot (F.lux).
  • A lefekvés előtti órákban kerüld a túlzottan csípős vagy zsíros fogásokat, és fogyassz inkább rostban és fehérjében gazdag ételeket – mint a párolt zöldség csirkemellel –, vagy ha szeretnéd egyszerűen letudni az utolsó étkezésed, keverj be egy adag 100% Casein Complex-et.
  • Lehetőségeidhez mérten aludj kellően hűvös helyen. Kutatások szerint 20-22 °C a legoptimálisabb hőmérséklet a pihentető alváshoz.

Ha viszont nehezen megy az elalvás – és ez miatt perceket vagy rosszabb esetben akár órákat vagy kénytelen elvenni az alvásidődből, javasoljuk, hogy próbáld ki a Night Melatonin termékünket.

A Night Melatonin, mint ahogyan azt a neve is sugallja, melatonint tartalmaz, ami a triptofán névű aminosav származéka és olyan táplálékokban lelhető fel nagyobb mennyiségben, mint a tej, a mandula, a banán, a répafélék, az uborkafélék, a mustár és a paradicsom.

Az emberi szervezetben a melatonint elsősorban a tobozmirigy szintetizálja, de a gyomorbél traktusban és a retinában is termelődik. A melatonin központi szerepet tölt be a cirkadián ritmus szabályozásában és igazoltan csökkenti az elalváshoz szükséges időt, ezáltal hozzájárul az alvás időtartamának növeléséhez.

Scitec lefekvés előtti pro tipp:

Anabolizmusban gazdag éjszakát kívánunk!

forrás: Scitec.hu

Korábbi bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre!

BOLTUNK NYÍREGYHÁZÁN

Nyíregyházi üzletünkben már 1998 óta állunk mindenki rendelkezésére aki minőségi táplálékkiegészítőkkel szeretné mindennapjait élhetőbbé, egészségesebbé tenni.

boltunk címe /
4400 Nyíregyháza, Nyírfa tér 3.