A növényi fehérjeforrások

2022. 01. 07.

Izomépítés és szálkásítás - hús és más állati eredetű táplálékok nélkül!?

Izomépítés és szálkásítás - hús és más állati eredetű táplálékok nélkül!? Nem lehetetlen küldetés! Vegánként sem kell lemondanod az izmokról és a látványos fizikumról, csak kellően körültekintőnek kell lenned a fehérjebeviteledet illetően.
A növényi táplálékok ugyanis (néhány kivételtől eltekintve) alacsony fehérjetartalommal és nem megfelelő aminosav profillal rendelkeznek – ugyanis nem, vagy nem megfelelő mennyiségben tartalmazzák az esszenciális aminosavakat.
Annak érdekében, hogy ezt a jelentős problémát kiküszöbölhesd, kombinálnod kell az egyes növényi élelmiszereket.
A növényi fehérjeforrások közül általánosságban három nagy csoportot szokás megkülönböztetni:
▪Gabonák: búza, árpa, rizs, zab, köles
▪Hüvelyesek: csicseriborsó, bab, lencse, szója, zöldborsó
▪Olajos magvak: mogyoró, dió, tökmag, mandula
Ha például az olajos magvakat kombinálod valamilyen gabonával vagy hüvelyessel, máris teljes értékű fehérjeforrást kapsz.
Ha azonban növényevőként szeretnél esztétikus fizikumra szert tenni, csakúgy, mint a mindenevők esetében, célszerű megcéloznod az 1.8-2.2g/tskg fehérjebevitelt.
Ez az állati eredetű táplálékok száműzése okán különösen nehezen kivitelezhető, ezért a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel biztosítása érdekében, érdemes számításba venned a vegán fehérjeporok alkalmazását.
Termékpalettánkon több növényi fehérje formula is megtalálható, azonban a kategória abszolút favoritja a 100% Vegan Protein. Természetesen nem csak azok számára lehet nagyszerű választás ez a termék, aki vegán étrendet folytat, hanem aki emésztési vagy ételérzékenységi problémák okán, nem fogyaszthat állati eredetű fehérjeforrásokat.
Próbáld ki az öt ínycsiklandozó íz valamelyikét:
Korábbi bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre!

BOLTUNK NYÍREGYHÁZÁN

Nyíregyházi üzletünkben már 1998 óta állunk mindenki rendelkezésére aki minőségi táplálékkiegészítőkkel szeretné mindennapjait élhetőbbé, egészségesebbé tenni.

boltunk címe /
4400 Nyíregyháza, Nyírfa tér 3.